معرفی چند سیستم عامل معروف موبایل

رمضان
رمضان Follow
29 Dec 2012
معرفی چند سیستم عامل معروف موبایل

سیستم عامل تلفن همراه نوعی سیستم‌عامل است که مخصوص دستگاه های قابل حمل می باشد و کنترل این نوع دستگاه ها را برعهده دارد. در اصل شبیه به سیستم‌عامل مایکروسافت ویندوز، لینوکس یا مک  می باشد که کنترل یک رایانه رومیزی یا لپ‌تاپ را بر عهده دارند هستند. با این حال، آنها در حال حاضر تا حدود زیادی ساده ترند.

اندروید  در حال حاضر پرطرفدار ترین سیستم عامل موبایل است که توسط شرکت گوگل برای موبایل ها و تبلت ها ارائه شده است.اندروید بر پایهٔ سیستم عامل لینوکس طراحی و ساخته شده است.

واژهٔ اندروید به معنای روبات کوچک و شبه انسانی است که به وسیلهٔ کامپیوتر کنترل می شود و می توان در فارسی واژهٔ شبه انسان را برای آن برگزید اندروید در آغاز شرکت کامپیوتری کوچکی بود که توسط فردی به نام اندی روبین و سه تن از همکارانش پایه گذاری شده بود فعالیت این شرکت در راستای تولید نرم افزار و برنامه های کاربردی برای موبایل بود که در این راه موفقیت بسیاری کسب کرده بود در سال ۲۰۰۵، گوگل امتیاز اندروید را از این شرکت خریداری کرد و پس از آن اندی روبین را به سمت قائم مقام این شرکت و مسئول پروژه های مربوط به اندروید برگزید. تیم مسئول پروژه، طراحی نوعی پلت فرم موبایل مبتنی بر سیستم عامل لینوکس را آغاز کرد و در سال 2007، گوگل خبر از یک تحول بزرگ در صنعت موبایل داد.در این سال به کوشش و پی گیری گوگل، اتحادیه ای با نام Open Handset Alliance با عضویت بیش از ۳۰ شرکت فعال در زمینهٔ تولید نرم افزارهای موبوط به موبایل و تولیدات مشابه تشکیل شد و این اتفاق به سرعت توجه بسیاری از شرکت های بزرگ جهان مانند سامسونگ، ال جی، اچ تی سی و … را به خود جلب کرد.در اکتبر ۲۰۰۸، اولین موبایل اندروید جهان توسط شرکت اچ تی سی به نام T-mobile طراحی و تولید شد.این فناوری به سرعت توجه بسیاری از شرکت های تولید کنندهٔ موبایل در سراسر جهان را به خود جلب کرد و طولی نکشید که حلقهٔ طرفداران اندروید بسیار گسترده شد.

لیست تمام نسخه های اندرید:

  • آندروید نسخه  1/5 یا  Capcake
  • اندروید نسخه 1/6 یا Donut
  • نسخه 2 یا Éclair
  • نسخه 2/2 یا Froyo
  • نسخه 2/3 یا Gingerbread
  • نسخه ۴ یا icecreamsandwich
  • نسخه  4/2 یا jelly bean

آی او اس سیستم عامل انحصاری محصولات اپل است که برای اولین بار در سال2007 به همراه آیفون ارائه شد استیو جابز از همان ابتدا مرزهای خویش را با دیگر شرکت های جهان مشخص کرد و برای اجتناب از هر گونه دعوی حقوقی علامت iOS را از سیسکو دریافت کرد. iOS بر مبنای رابط کنترل چند لمسی طراحی شده است. برای جابه جایی صفحات در سیستم عامل باید یک انگشت را روی نمایشگر کشید و با دوبار کشیدن انگشت می توان روی صفحات زوم کرد. ساختار اولیهٔ آی او اس از چهار لایهٔ core، coreos media layer، services و cocoa touch تشکیل شده و در نسخه هایmulti-tasking 5,4 و پردازش ابری به آن افزوده شد iOS از نظر ساختار و هستهٔ اولیه، شباهت بسیاری به macos دارد. این سیستم عامل از مرورگر سافاری برای جستجو در وب و از برنامهٔ Itunes برای مدیریت فایل ها، دفترچهٔ تلفن، پخش فرمت های صوتی و تصویری و اجرای اپلیکیشن ها استفاده می کند.

  • اولین نسخه (9 ژوئن 2007)
  • اخرین نسخه (ای او اس 6 ) (در 21 نوامبر 2012 )

سیستم عامل ویندوز فون برای اولین بار در سال ۲۰۱۰ توسط شرکت مایکروسافت برای موبایل های هوشمند طراحی و عرضه شد رابط کاربری ویندوز فون، مترو نام دارد که نسبت به ویندوز موبایل از سرعت: و دقت بالاتری برخوردار است. این سیستم عامل از یک صفحهٔ کلید مجازی برای تایپ استفاده می کند و امکان اتصال کیبورد فیزیکی را هم به موبایل فراهم کرده است ویندوز فون7  از مرورگر اینترنت اکسپلورر موبایل بر پایهٔ اکسپلورر ۹استفاده می کند؛ این مرورگر تا شش صفحه را می تواند هم زمان لود کند، امکان ذخیرهٔ عکس های موجود در صفحات را دارد و مولتی تاچ نیز هست. هم چنین امکان جستجوی یک واژه در صفحهٔ لودشده نیز وجود دارد این مرورگر هم چنین می تواند جدا از هستهٔ سیستم عامل ویندوز فون به روز رسانی شود.این سیستم عامل ابتدا به عنوان یکی از برترین سیستم عامل های موبایل در میان کاربران مطرح شد و قرار بود به عنوان یکی از رقبای جدی اندروید و آی او اس، دنیای اسمارت فون ها را در دست بگیرد اما طولی نکشید که در هیاهوی بازار سیستم عامل ها گم شد. شاید به همین دلیل بود که مایکروسافت تصمیم گرفت ویندوز فون 8 را با کارایی های بالاتر عرضه کند.ظاهراً ویندوز فون 8 از هستهٔ اصلی ویندوز 8استفاده کرده است و شباهت های بسیاری هم به آن دارد.  پردازشگرهای چند هسته ای تا ۶۴ هسته، پشتیبانی از کارت حافظهٔ SD، بازی های گرافیکی با کیفیت بالا، فناوری VOIP که درون سیستم عامل اعمال شده و آپدیت اتوماتیک اپلیکیشن ها بخشی از امکانات این سیستم عامل است به نظر می رسد.ویندوز فون 7 در نوامبر 2010 معرفی شد.  در این سیستم عامل به جای استفاده از شکل برنامه های مبتنی بر ویندوز (فایل های exe) از برنامه‌های مایکروسافت سیلورلایت استفاده شده است. ویندوز فون 8 در اکتبر 2012 معرفی شد.با این شرایط، ویندوز فون رقیب سرسختی برای اندروید و iOS خواهد بود.

در جدول زیر شرکت های تولید کننده سیستم های موبایل را مشاهد میکند که اندروید(گوگل) در صدر و به دنبال آن آی او اس(اپل) دوم و ریم (بلک بری) در مکان سوم ایستاده اند.



Leave a Reply

Logged in as رمضان. Edit your profile. Log out? Required fields are marked *